Művelődési ház

Aktuális programok

Rendszeres programok, klubok, tanfolyamok

Állandó csoportok

Hétfő     15.00-16.30 Aszódi Városi Nyugdíjas Klub

               17.00-21.00 Ulti Klub

Kedd      10.00-12.00 Csemete Csacsogó Klub

               16.30-18.00 J.K.A. Shotokan karate

Szerda    16.00-17.30 Young Engineers LEGO

                17.00-18.30 Kezdő jóga

                19.00-20.30 Edzés jellegű jóga

Péntek     16.30-18.00 Rajzakadémia

                 18.00-20.00 Stellari Media Nőikar

Szombat  9.30-11.00 Young Engineers

                 12.00-13.30 Rajzakadémia

Vasárnap  9.00-10.30 Református Istentisztelet

                  17.00-18.15 Kezdő jóga

Terembérleti lehetőségek

Kisterem

Önálló épületrész, kulcsosházként működik,

30 fős, 60 m2-es terem.

Tanfolyamok, mozgásos foglalkozások tartására kiválóan alkalmas.

Bérleti lehetőségről, díjszabásról érdeklődjön elérhetőségeink egyikén.

Aszódi Podmaniczky Napok

Reméljük, hagyományt teremtünk a júniusban első alkalommal  megrendezendő három napos programsorozatunkkal. A rendezvény célja, hogy minden aszódi család, polgár megtalálja a neki szóló, hozzá közel álló szórakozást, programot, fellépőt.

Igyekeztünk minden korosztályt megszólítani a három napos esemény programjainak összeállítása során. A legkisebbeket várja szombaton Laura a Kerekítő foglakozással, a Somló Banda gyermekkoncertje, a Young Engineers és a Logischool sátra, a városjáró kisvonatozás, a TéKönyvtár néhány lehetősége, a Kezes-Lábas játszóház lábbal hajtható játékparkja, Kádár Ferkó és a Kackiás Verklis. A felnőtt korosztály válogathat a kézműves vásár portékái közűl, csemegézhet a Gasztosor árúi között és a színpadról is megszólítja őket Katus Attila, az In Memoriam Chet Baker Trió lágy jazz dalamai, az aszódi kötődésű, Depech Modeot idéző, The Devotees zenekar, a Dynamit Dudes fergeteges zenei showja, Pál Dénes és az LGT sztárjait felvonultató Zenevonat produkció. Az estét DJ Géza hangulatteremtése zárja.

Pénteken ismét kitárja kapuját Aszód előtt a Podmaniczky -kastély és megnyílik a Morpheus Galériája, immáron 5. alkalommal, majd a Zenepavilonban a Mystery Gang koncertjéval veszi kezdetét a főtéri programok sora.

Vasárnap, levezetésül, fent a fesztivál téren, közösen learatjuk az aszódi levendulát és a színpadon a PAMI műsora szórakoztat bennünket.

Koncertajánló

Bár a barokk Itáliába és Franciaországba utazás csupán a fantáziánkban történhet meg, de képzeljék el, ahogy a cselló hangjain időutazást tesznek. Felfedezhetik e két korabeli zenei nagyhatalomnak a zenei kincseit! Éljék át a barokk korszak varázslatos hangulatát, és engedjék, hogy a két cselló dallamai elrepítsék a szívüket és lelküket Velencébe, a Ospedale della Pietà-ba, ahol minden idők egyik legnagyobb zeneszerzője, Vivaldi alkotott, és a Napkirály palotájába, Versailles-i Palais-Royal-ba, melynek irigylésére járt az egész barokk Európa. (Szászvárosi Sándor ajánlása)

Szászvárosi Sándor a XV.-XVIII. századi régizene előadás magyarországi képviselőinek egyik meghatározó, energikus alakja. Több régizene együttes alapítója. A magyarországi viola da gamba oktatás megteremtője és elindítója. Számos lemezen játszik. A Hungaroton Magyarországon az első szóló viola da gamba felvételeket Szászvárosi Sándorral készítette, melynek már több, az előadást méltató kritikája jelent meg külföldi zenei szaklapokban. A hazai és európai zenei fesztiválok állandó meghívottja.

Baranyay Piroska modern és barokk csellón, valamint gambán is rendszeresen koncertezik itthon és Európa-szerte. A legnevesebb régi zenei együttesek első csellistája (Arcangelo, Akademie für Alte Musik, Orfeo, English Baroque Soloists, The English Concert), aktív kamarazenész és 2018 óta a Liszt Ferenc Zeneakadémia barokkcselló tanára. Budapesten, Berlinben, Londonban és Lübeckben végezte tanulmányait, Rados Ferenc, Onczay Csaba, Phoebe Carrai, Markus Möllenbeck, Jonathan Manson, Perényi Miklós, Troels Svane növendékeként.

Tegyei Zoltán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után a Bécsi Universitat für Musik und darstellende Kunst hallgatója lett prof. Gordon Murray és Augusta Campagne osztályában, ahol 2015-ben diplomázott, mint MA csembalóművész. Rendszeresen részt vesz mesterkurzusokon. Több ízben szerepelt már a bécsi és a budapesti Bach héten, a Lange Nacht der Kirchen, a Collegium Pazmaneum, az Ars Sacra, a Börzsönyi Barokk Napok, a Művészetek Palotája, a Budavári Bach Fesztivál, valamint a Kapolcsi Művészetek Völgye rendezvényein, fellépett Berlinben és Lipcsében.

Piknik Mozi

Üvegtigris - egy igazi magyar film, magyar sors, magyar humor nagyon magyar szituációkkal

Főszereplők

Lali (teljes neve Kakszi Lajos) szerepében Rudolf Péter. Az Üvegtigris nevű útszéli büfékocsi tulajdonosa. Mindenki folyton mondja neki, hogy rossz helyen áll a büfékocsi, ezért nincs egy vendége sem, de szerinte jó helyen van a kocsi. Amerika-mániás, aki nagy rajongója a boksznak, kedvenc bokszolója Kovács István.

Gaben (teljes neve Kecskeméti Ottó) szerepében Reviczky Gábor. Nepper, aki az autóiparban tevékenykedik. Üzletei nem mindig tisztességesek, és a legtöbbször ő jár bennük rosszabbul. Lalival egy Chevrolet Impalát igyekszik megvetetni.

Róka (teljes neve Zsíros Ferenc) szerepében Gáspár Sándor. Piti csencselő, Lali unokatestvére. Üzleti tevékenységiben sosem sikeres, és, amit nem tud eladni, azt Lalira sózza (úgy mint a vasat, köszörűt, mosdókagylót, a későbbi részekben szamarat, körhintát, romlott dinnyét is).

Cingár (teljes neve Kántor Géza) szerepében Szarvas József. Szaxofonos, aki mások idegeit nem kímélve fújja hangszerét. A barátai az esetek többségében nem díjazzák a "tehetségét." A későbbi részekben egy tubán kezd játszani, amivel szintén nem arat fényes sikert.

Csoki (teljes neve Turbók Imre) szerepében Csuja Imre. Piti bűnöző, aki mindig az Üvegtigrisnél lóg. Folyton azt hajtogatja, hogy majd szerez pénzt és lelép Amerikába. Egyfolytában piál, Lalitól mindig követeli "rumját, sörét", ami szerinte jár neki. Babettával közlekedik. Sokszor használ spanyol szavakat a beszédében. Jellegzetes mondása: Ízirájder, öcsém!, melyet mindig a Babettáján száguldva kiabál.

Sanyi (teljes neve Király Sándor) szerepében Horváth Lajos Ottó. A félnótás hajléktalan, aki az Üvegtigrisnél él és segít Lalinak. Jellegzetes mondásai Szervuuusz!, köszönésnél Sanyi, a király!, aminek gyakran tartja magát, és Főnök!, aminek Lalit hívja.

Nyáresti bájoló


Ismert dallamok kedvelt előadók tolmácsolásában.


Idén garantáltan esőmentes udvarunkban, hangulatos lampionok alatt hallgassunk együtt zenét, bájolódjunk!

VárosJáték Petőfi nyomában

Több hónapon keresztül elérhető lesz egy ingyenesen játszható közösségi keresőjáték. A játék elindul a város egy pontján, ahonnan az okostelefonon játszható feladványok vezetik el a játékost állomásról állomásra, játékról játékra. Ajánljuk ezt a keresgélést családoknak, osztályközösségeknek, baráti társaságoknak, kluboknak. Lehet egyénileg játszani, lehet csoportban, lehet versenyezni, ki találja meg hamarabb az utolsó állomást... Akárhogyis, játsszanak velünk, örömmel, kutakodva, napsütésben sétálva. A játék 1,5 óra alatt végigjátszható.