ZÖLD KamaszTanya és Gyerekkönyvtár

Rongyos Könyvvásár

Népmese Hete

Idén is várja népmese foglakozást igénylő osztályok, óvodás csoportok jelentkezését a gyermekkönyvtár.


KamaszTanya

Gondoltunk rátok is, kedves 14 év feletti Olvasók, ezért kialakítottunk egy zugot, ahová bármikor betelepedhettek olvasni, beszélgetni, játszani, vagy egyszerűen csak pihenni. Kényelmes babzsák fotelek várnak Benneteket, egy sor érdekes olvasnivaló, használhattok e-olvasókat, és hallgathattok zenét is. Töltőpont is van, ha esetleg a kütyük lemerülnének.

Korosztályotoknak való társasjátékokat is találtok a Tanyán, amelyekkel akkor játszhattok, ha épp olyan kedvetek van.

Iskolai közösségi szolgálat: ha szereted a könyvtári környezetet, a könyveket, itt a helyed! Több iskolával is van szerződésünk, a segítség pedig mindig elkél.

Programok

Színes, változatos programkínálattal várjuk a gyerekeket, kamaszokat, fiatalokat, egész évben. Foglalkozunk olvasóvá neveléssel, környezeti neveléssel. Kínálatunkban szerepelnek mese-, kézműves foglalkozások, nyári olvasótáborok.

Óvodás és iskolás csoportokat várunk délelőttönként könyvtári foglalkozásokra. Nekik szólnak a népmese heti programok is.

Előadásokat, beszélgetéseket, ismeretterjesztő foglalkozásokat, programokat hirdetünk az általános- és középiskolás korosztály számára.

Olavsásnépszerűsítő játékokat, vetélkedőket szervezünk több korosztály számára is.

Kamaszoknak szervezünk évente új szabaduló játékot.

Állandó programok:

minden hónap 3. péntekén 15.30-17.30-ig gyerek társasjáték klub 8-12 éveseknek

havonta egyszer szombaton 14 órától társasjáték klub kamaszoknak és felnőtteknek

Országos Könyvtári Napok Aszódon

Idén is nagy örömmel csatlakozik intézményünk az országos programsorozathoz, melynek keretében író-olvasó találkozókkal, kézműves alkalmakkal várják az olvasókat.

A KÖNYVTÁRLAKÓK OLVASTÁK


A képre kattintva elérhető a Zöld KamaszTanya és Gyerekkönyvtár gyermek- és ifjúsági könyvajánlója.

Bátran csemegézz belőle!

Gyerekkönyvtár

Megújult gyerekrészlegünk hangulatos légkörben fogadja a kis Olvasókat. Megtalálhatók a klasszikusoktól a kortársakig a mesék, versek, regények. Egészen apróknak való lapozók, nagyobbaknak szóló ismeretterjesztő könyvek is bújnak a polcokon.

Társasjátékok sora várja a játszani vágyó gyerkőcöket, kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

És természetesen itt lakik Leopold, a könyvtár minden lében kanál kismanója.

Könyvtárlakók az Olvasásért 

Mi is ez? Egy kamaszokból, fiatalokból álló csoport, akik segítik a könyvtáros olvasóvá nevelő munkáját. Ötletelnek, játékokat, szabaduló szobákat, és mindenféle érdekes programot találnak ki, valósítanak meg. Részt vesznek önkéntesként a könyvtári rendezvényeken, táboroztatnak, népszerűsítik az olvasást. Ellátogatnak mindenféle könyves programra. OLVASÓK. Így csupa nagybetűvel. Ismerkedjetek velük, csatlakozzatok hozzájuk!